X

RT Vision Air 300

UV-C Luchtreiniger met grote capaciteit in een klein formaat!

RTV-A300 UV-C

De totaaloplossing voor luchtbehandeling

De RTV-A300 is een zeer hoogwaardige desinfectieunit die is ontworpen en ontwikkeld in Nederland. De unit biedt een oplossing voor verschillende problemen die zich in de lucht bevinden: Pollen, geurtjes of schadelijke micro-organismen.

De unit heeft een uniek grote capaciteit in combinatie met een zeer aantrekkelijke prijs. Dankzij de jarenlange ontwikkeling is het mogelijk gebleken de unit zeer compact en licht te maken waardoor deze makkelijk te verplaatsen is en in elke ruimte kan worden ingezet.

De lucht wordt aan 2 zijkanten van de unit aangevoerd, waarna deze aan beide kanten door een desinfectiemodule worden geleid. De krachtige ventilator blaast de schone lucht vervolgens aan de bovenkant van de unit in 4 richtingen uit.

Bestellen

"De RTV-A300 zuivert ruimtes voor 99,99%"

UV-licht doodt virussen en bacteriën

Hoe werkt een UV-C lamp?

Als de lucht door de desinfectiemodule stroomt wordt de lucht behandeld met UV-C straling. De speciale 4 x 24 Watt Philips UV-C lampen in de unit genereren een UV-straling met een golflengte van 253.7 nanometer.

Het UV-C licht doodt virussen, bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. De straling beschadigt de DNA-structuur van de micro-organismen waardoor deze zich niet kunnen reproduceren. In onze unit is een grote capaciteit van de ventilator met een hoog wattage van de lampen perfect op elkaar afgestemd, waardoor de unit alle lucht die langskomt ook direct kan zuiveren. Hierdoor hoeft de lucht niet een aantal keer door de unit geblazen te worden zoals bij vergelijkbare apparaten voordat de micro-organismen gedood zijn.

Voordelen van UV-desinfectie:

  • Geen enkel micro-organisme is bestand tegen UV-C licht.
  • Overdosering bestaat niet.
  • Geen verandering in pH of geur van de lucht.
  • Tot 99,99% effectief.
  • Vernietigt DNA/RNA van schadelijke micro-organismen, zoals virussen, en stopt de voortplanting.
  • Geen residu-effect, waardoor ongewenste bijproducten of gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
  • Bewezen technologie (toevertrouwd om 70% van ons drinkwater te desinfecteren.

Stijlvol ontwerp, duidelijke bediening

De RTV-A300 maakt gebruik van een diamantvormig touchscreen om de bediening soepeler te laten verlopen en vingerafdrukken te verminderen.

Groen - Uitstekend < 35 ppm
Geel - Goed < 75 ppm
Oranje - Slecht < 115 ppm
Rood - Zeer Slecht > 150 ppm

Optionele HEPA+ filter

Filtratieniveau H14, filtratienauwkeurigheid 99,995%

Filtert grote deeltjes zwevende stof zoals haar, huidschilfers, huisstofmijt en pollen. Filter kan na het reinigen worden hergebruikt.

bestel de HEPA filter